Over mij in het lang

Diana Emanuela


Aan de website wordt nog gewerkt.
Excuses voor het ongemak.


Bedankt voor het bezoeken van mijn website en de interesse in mijn werk. Hier wat meer info over de vrouw achter de camera :-)

Ik ben getrouwd en mama van een prachtige dochter. Een van mijn grootste passies is door middel van fotografie, herinneringen op een bijzondere manier vastleggen die een leven lang mee gaan.

Mijn liefde voor fotografie begon al op zeer jonge leeftijd toen ik van mijn moeder mijn eerste analoge camera kreeg. Het was een afdankertje uit de jaren 70. De hobby begon onschuldig met voornamelijk vakantiefoto's, maar op den duur begon ik er meer energie in te steken. Het was echter niet tot na de geboorte van mijn dochter dat ik de overstap maakte naar een spiegelreflex camera. Mijn grootste wens was om de bijzondere babytijd vast te leggen en meer te gaan doen met fotograferen. Ik was namelijk niet meer tevreden met het resultaat van de compact camera en ik had het gevoel dat ik creatief enorm werd beperkt.

Doordat de vraag naar fotosessies groeide werd na het afronden van mijn studie 'Diana Emanuela Fotografie' realiteit. Zo kan ik de twee dingen die ik het liefst doe perfect combineren. Moeder zijn en fotograferen.

Ik fotografeer het liefst op locatie en mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van natuurlijk omgevingslicht, hoewel ik ook over een kleine thuisstudio met studioverlichting beschik. Kinderen vind ik het leukst om te fotograferen omdat ze altijd lekker zichzelf zijn. Daarbij is de kindertijd bijzonder en zeker de moeite waard om op de gevoelige plaat vast te leggen. Met de komst van digitale fotografie kan iedereen tegenwoordig heel makkelijk foto's maken. Alleen is mijn streven om op een creatieve manier herinneringen van bijzondere momenten in het leven te vereeuwigen.

Het fotograferen en de techniek daarvan heb ik grotendeels mijzelf aangeleerd, met behulp van fora, workshops, studieboeken en de inmiddels opgedane ervaring. Tijdens het fotograferen streef ik ernaar om een zo goed mogelijke foto te maken, maar dan ben ik nog niet klaar. Nabewerking is een belangrijk onderdeel in mijn werk en stijl, en hier steek in aanzienlijk veel tijd in. Het creŽren van een mooie plaat geeft mij veel voldoening.