21:44 - 6 maart 2011

'Dianaemanuela.nl' in een nieuw jasje

Met trots en blijdschap presenteer ik hier mijn nieuwe Diana Emanuela Fotografie website! Ik was niet ontevreden met het oude design van mijn site, maar steeds meer vond ik dat het niet goed aansloot bij mijn stijl van fotograferen. Zodoende heb ik in december de knoop doorgehakt en besloten dat er een heel ander soort site moest komen. In mijn hoofd had ik al een helder concept en samen met mijn man is deze site tot stand gekomen. Meeste credits gaan uiteraard naar mijn man voor al zijn geduld (Ik was niet altijd even makkelijk...) en het harde werken van de afgelopen weken.

Nieuwe functionaliteiten
Wat is er naast het design nu allemaal nieuw. Allereerst heeft mijn man voor mij een handig update programma gebouwd. Moest ik voorheen alles in kladblok in html code aanpassen (en als leek op het gebied van programmeren was dat niet altijd even makkelijk), dan kan ik dat nu heel makkelijk in enkele kliks doen. Dit betekent dat ik heel snel dingen op de site kan aanpassen en mijn site makkelijker regelmatig kan updaten.

Als bezoeker van mijn site kom je niet meer direct op mijn portfolio gedeelte. Als je naar mijn site surft verschijnt er eerst een pagina waarop je kan kiezen wat je wilt zien: Mijn website (portfolio gedeelte) of mijn blog.

Een andere belangrijke verandering is de grootte van de site. Bovenaan de site is er een optie waarop je de resolutie kan veranderen. De foto´s zijn het mooist als ze op ´breedbeeld´ bekeken worden, echter niet iedereen heeft een breedbeeld scherm. Op een laptopscherm is ´groot´ een goed formaat en ´normaal´ is geschikt voor de scherm van een mini laptop. Standaard wordt de site op ´groot´ geopend, maar beschik je over een breedbeeld scherm, dan raad ik je zeker aan om de site op ´breedbeeld´ te zetten.

Ook het menu is veranderd. Ik heb gekozen voor een pull down menu, onderverdeeld in sub menu´s. Onder portret is o.a. zwangerschap en kinderen te vinden.

Aan de site hangt nu ook een blog, wat voorheen de nieuws pagina was. Ik heb er voor gekozen om deze blog met een schone lei te beginnen en niet alle teksten van mijn oude site mee te nemen omdat veel ook op mijn persoonlijke blog staat (www.dianaemanuela.nl/portal). Wil je dus oudere fotografie blogs lezen dan kun je daar terecht.

Een andere manier om op de hoogte te blijven is door naar mijn Facebook pagina te gaan en op de ´like´ button te klikken en/of mij te volgen op twitter: DianaemanuelaNL.