22:40 - 17 juni 2011

Terugblik eerste helft 2011

Het afgelopen half jaar is er bijzonder veel gebeurd.

*Zo heb ik in januari mijn stage in Den Haag succesvol afgerond.

*Ben ik begonnen met het fotograferen van vooral zwangere vrouwen. :)

*Heb ik mijn scriptie succesvol weten af te ronden en ben ik nog maar één stap verwijderd van het afstuderen.

*Heb ik mijn eerste trouwerij mogen fotograferen.

*Heb ik heel recentelijk een serieuze camera upgrade gehad en mag ik nu eindelijk die felbegeerde degelijke semi-professionele camera in mijn handen houden. Mijn instap camera werd zo enorm intensief gebruikt dat ie het gewoon niet aan kon af en toe. Dat werd vooral bij wat langere fotosessies soms wat vervelend.

*Is mijn dochter los gaan lopen en is ze ook nog eens woordjes gaan zeggen. Ik heb haar van baby echt een klein kindje zien worden :)

*Verder is één van mijn beste vriendinnen met wie ik tegelijk zwanger was van Sara, bevallen van een gezonde tweede dochter.

*Is mijn man een geweldige steun geweest voor mij, zowel tijdens fotosessies als tijdens het afronden van mijn scriptie.

Ik mag zeker niet klagen als ik dit allemaal zo neerschrijf en ik ben ook zo ontzettend dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen doen en meemaken. Mijn dochter blijft nog steeds mijn favoriete model en inspiratiebron. Dankzij haar komst heb ik eigenlijk (her)ontdekt wat ik eigenlijk wil en kan. Onnodig om nog even te benadrukken dat dit fotograferen is. :)

Het komende half jaar wordt spannend op zakelijk/fotografie vlak. Ik heb heel wat dingen voorhanden die ik wil doen zodra ik mijn Bachelor binnen heb. Hoewel ik totaal iets anders wil gaan doen dan wat ik gestudeerd heb, ervaar ik zeker niet mijn studie als zinloos of als dat al die jaren voor niets zijn geweest. Het heeft mij deels gevormd tot wie ik ben, het heeft mijn kijk op de wereld verscherpt en heb ik mezelf veel vaardigheden moeten aanleren die op elk vakgebied waardevol zijn. Vooral als het gaat om zakelijke inzichten, marketing, management en communicatie.

Maar goed, om dat voor elkaar te krijgen moet ik nog even een laatste sprint nemen: mijn scriptie verdediging is a.s. dinsdag. Het is minder serieus dan het klinkt. Mijn scriptie is al voldoende, en dit is meer een mondeling examen Engels in de vorm van een presentatie over mijn scriptie, waarin ik de Italiaanse Premier Berlusconi op een wetenschappelijk onderbouwde manier ga afkraken. Als allerlaatste opdracht moet ik een essay schrijven over terrorisme. Maar in vergelijking met het schrijven van een scriptie is dit dus pies of keek. ;)

Diana Emanuela