Werkwijze

Mijn stijl kan het beste omschreven worden als romantisch, spontaan, artistiek en een beetje vintage. Dit komt het best tot uitdrukking als ik op locatie werk. Alle foto's bewerk ik naderhand één voor één.

Kinderen

Kinderen fotografeer ik het liefst op locatie. Dit kan een locatie naar keuze zijn. Ik zie kinderen graag in een omgeving waarin ze vrij kunnen bewegen en spelen. Ik volg ze dan met mijn camera en probeer op momenten in te spelen. Op locatie maak ik graag gebruik van 'props'. Dit zijn vaak 'ouderwetse' attributen die een foto extra bijzonder maken. Bij uitzondering fotografeer ik kinderen ook in mijn studio aan huis, zoals bij slecht of koud weer.

Zwangerschap

Zwangerschapssessies kunnen zowel op locatie als in mijn thuisstudio gedaan worden. In de studio speel ik vooral met het licht om sfeer en diepte in de foto te creëren.

Newborn

Een pasgeboren baby fotografeer ik altijd op locatie, in dit geval is dat bij de baby thuis. Een newborn sessie vindt plaats in de tweede week na de geboorte. Voor zo'n sessie neem ik mijn tijd en is er geen haast. De comfort van de baby gaat voorop en er is dus tijd om te voeden, te verschonen en te troosten.

Tijdstip is belangrijk

Vooral op locatie is het tijdstip dat een foto gemaakt wordt belangrijk. Bij het inplannen van de sessie gaat mijn voorkeur gaat uit naar de ochtend of aan het eind van de middag/avond i.v.m. mooi licht. Het eindresultaat verschilt namelijk enorm als de foto gemaakt wordt als de zon laag hangt, of als de zon hoog aan de hemel staat.

Kleding

Je kledingkeuze is belangrijk voor de fotosessie. Kleding kan een foto maken of breken. Het is belangrijk dat je dat draagt waar jij je op je gemak en lekker in voelt, maar bedenk ook wat leuk is voor de camera. Kleuren, textuur en geraffineerde versiersels doen het goed voor de camera. Vermijd wel kleding met zichtbare logo's en met kleine drukke (bloemetjes of ruitjes) patronen want die gaan snel vervelen. Het is mogelijk om meerdere outfits mee te nemen om in te poseren.